Polícia naďalej monitoruje situáciu v Tichej a Kôprovej doline

24.04.2007 Poprad

Podbanské/Prešov 24. apríla (TASR) - Polícia naďalej monitoruje situáciu v Tichej a Kôprovej doline, kde aktivisti opakovane bránia spracovaniu kalamitnej drevnej hmoty.
Policajti z Okresného riaditeľstva PZ v Poprade a Obvodného oddelenia PZ Vysoké Tatry pri zákrokoch upozorňovali protestujúcich účastníkov, že sa dopúšťajú priestupku, vyzvali ich, aby upustili od tohto konania s tým, že v opačnom prípade polícia voči ním zakročí v zmysle zákona. Keďže výzvu neuposlúchli, v piatok 20. apríla predviedli na Obvodné oddelenie PZ Vysoké Tatry 12 osôb bez použitia donucovacích prostriedkov.
V sobotu 21. apríla sa situácia zopakovala. V čase medzi 10.00 h a 16.00 h došlo v lokalite zo strany zhromaždených účastníkov nielen k páchaniu priestupku proti poriadku v správe - § 46, ale aj proti verejnému poriadku v zmysle § 47 Zákona o priestupkoch. Na Obvodné oddelenie PZ Vysoké Tatry predviedli 35 osôb, pričom v dvoch prípadoch použili donucovacie prostriedky, ktoré riaditeľ oddelenia vyhodnotil ako opodstatnené. Ďalších osem osôb rešpektovalo výzvu a prišlo na policajné oddelenie dobrovoľne.
Policajti ich vypočuli a v oboch prípadoch prepustili. Priestupky oznámia príslušným úradom. \"Polícia situáciu naďalej monitoruje, a ak dôjde k protiprávnemu konaniu, aj zasiahne, \" uviedla dnes pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Prešove Magdaléna Fečová.
 

Vyberte región